Pályázat kertészeteknek

Pályázat kertészeteknek

Bejelentették a „Kertészetek korszerűsítése, üvegházakhoz, hűtőházakhoz kapcsolódó, és postharvest fejlesztések támogatása” (KAPRD01a-RD01c-1-24) pályázatot, melynek célja a növényházi termesztő kapacitás növelése.

Pályázat rövid összefoglalója, célkitűzései

Új pályázati lehetőség nyílik a kertészeti vállalkozások fejlesztésére! A támogatási kérelmet mezőgazdasági termelők, szövetkezetek és együttműködések is benyújthatják, továbbá egyes gyógynövénytermesztéshez kapcsolódó tevékenységet végzők is egyaránt. A létesítmények építése, korszerűsítése és fejlesztése mellett lehetőséget biztosít a post-harvest fejlesztésekre, energiahatékonyság javítására, valamint a megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására, akár 5 milliárd Ft vissza nem térítendő támogatás formájában.

A felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtására 2024. július 24. napjától 2025. március 10. napjáig van lehetőség.

Tegye fel kérdéseit díjmentes konzultáció keretein belül, vigyük sikerre pályázatát együtt!

:

pályázat kertészeteknek

Az igényelhető támogatás akár 5 milliárd Ft

a támogatási intenzitás 50-80%

pályázat kertészeteknek

A pályázatot két célterületre osztották fel. Az első célterület a kertészeti ágazat fejlesztésére irányuló beruházások támogatása, amelyre 30 milliárd forintos keret áll rendelkezésre. A második célterület a fejlesztéseken belüli zöld beruházások támogatását célozza, melyre 20 milliárd forintos keret van elkülönítve. Előleg is igényelhető a meghatározott támogatási összeg legfeljebb 25%-áig, vagy maximum 500 millió forintig. Fontos megjegyezni, hogy a pályázónak rendelkeznie kell az igényelt előleg összegével megegyező mértékű önerővel.

Lényeges, hogy a megvalósítandó megújuló energiaforrást hasznosító berendezés termelési kapacitása nem lépheti túl az adott hely fogyasztásának kielégítéséhez szükséges mértéket.

Kik nyújthatnak be támogatási kérelmet?

A hitelprogram kiváló lehetőség, mert:

Kik nyújthatnak be támogatási kérelmet?

2024.július 24-től forráskimerülésig lehet pályázni!

FIGYELEM! Az ehhez hasonló pályázatok általában 1-2 nap alatt lezárulnak, azért az előzetes felkészülés mindennél fontosabb!

NE KÉSLEKEDJEN! MI SEGÍTÜNK!

Mivel az érdeklődés az elmúlt években igen nagy volt a hasonló pályázatok, finanszírozási lehetőségek iránt, így érdemes minél hamarabb elindítani a folyamatot.

Mi készen állunk!

Jelentkezzen most, hogy az első között adhassa be pályázatát!

napelem