A napenergiával működő kocsibeálló előnyei avagy mi a CARPORT!

Napenergiával működő kocsibeálló

Sokszor előfordul, hogy egy épület tetőszerkezete nem alkalmas napelemek telepítésére. Ennek okai lehetnek a tető típusa, állapota vagy az elrendezése. Ilyen esetekben nagy segítség lehet a napenergiával működő kocsibeálló.

A napenergiával működő kocsibeállónak számos előnye van:

  1. Védelmet nyújt az autó számára a nap káros UV-sugaraival szemben.
  2. Megvédheti az autót a jégveréstől.
  3. Nyáron árnyékot biztosít, így hűvösebb marad az autó beltere.
  4. Télen védelmet nyújt az ónos eső és a hó ellen.
  5. Emellett csökkentheti az autó tisztításának gyakoriságát, mivel megvédi azt a rovaroktól és madaraktól származó szennyeződésektől.
Napenergiával Működő Kocsibeálló

Miért jó választás a napenergiával működő kocsibeálló?

Ha az otthoni tető nem alkalmas napelemek telepítésére, vagy nem fér rá elegendő mennyiségű panel, akkor a napenergiával működő kocsibeálló kiváló alternatíva lehet. A napenergiával működő kocsibeállók különösen hasznosak az elektromos autók számára, mivel ezek is értékelik a fedett parkolóhelyet. Ráadásul egy ilyen kocsibeálló akár az elektromos autók töltéséhez szükséges áramot is előállíthatja.

 

Mennyi áramot termel a napenergiával működő kocsibeálló?

Általában egy napenergiával működő kocsibeálló körülbelül 25 négyzetmétert foglal el. Ez lehetővé teszi egy kb. 4 kW teljesítményű napelemes rendszer telepítését.

 

Milyen típusai vannak a napenergiával működő kocsibeállóknak?

Attól függően, hogy a kocsibeálló már elkészült vagy még csak tervezés alatt áll, két fő típusról beszélhetünk:

  1. A már meglévő kocsibeállóra telepíthető a napelemes rendszer.
  2. A napelemes kocsibeálló saját tetőszerkezettel rendelkezik, amely a napelemeket is tartalmazza.

A lényeg az, hogy a kocsibeállók ma már nemcsak az autó védelmét szolgálják, hanem lehetőséget kínálnak egy jelentős mértékű, gyorsan megtérülő beruházásra is.

 

Hogyan érdemes a napenergiával működő kocsibeállót kialakítani?

Mivel a napelemek hosszú élettartammal rendelkeznek, fontos, hogy a kocsibeálló szerkezete is ezt tükrözze. A fém vagy az alumínium szerkezetek ideálisak lehetnek, de a megfelelő kezeléssel a fa is megfelelő lehet. Speciális vízálló profilokat kell alkalmazni a napelemeknél, hogy megfeleljenek a hőtágulás követelményeinek. A kábelcsatornák segítségével könnyen elrejthetők a vezetékek, így esztétikus megjelenést biztosítva.

Ha kocsibeálló építésén gondolkodik, érdemes fontolóra venni a napenergiával működő változatot, hiszen ez egy környezetbarát, hosszú távú befektetés lehet, ami jelentős megtakarítást eredményezhet az elektromos áram költségein.

Ha egy ilyen rendszert autós töltővel is kombinálunk, akkor hatékonyan tölthető az elektromos autó. A napenergiával működő kocsibeállóra telepített elektromos töltő egyszerre két előnnyel jár: először is, a kocsibeálló fedezet alatt áll, így az elektromos autó töltése nem csak a napenergiával, hanem a gépjárműtulajdonosok kényelmét is szolgálja, mivel nem kell az időjárástól függően a szabad ég alatt várakozni. Másodszor, a saját kocsi töltőpontja segítségével az autót otthon vagy munkahelyen is könnyen töltheti fel, így tovább növelve a napenergia felhasználásának hatékonyságát és csökkentve az elektromos autó üzemeltetési költségeit. Ez a kombináció egyértelműen hozzájárul a fenntartható közlekedés elősegítéséhez és a környezetvédelemhez, miközben a tulajdonosoknak hosszú távon kedvező pénzügyi megtakarítást eredményez.

 

A részletekért érdeklődjön nálunk ezen az elérhetőségen!

Facebook
Twitter
LinkedIn