Jön az újabb otthonfelújítási program

Otthonfelújítási Program

Örömmel osztjuk meg, hogy a hivatalos tervek szerint már az év első félévében számíthatunk az új, államilag támogatott Otthonfelújítási Programra. A Kormány friss jogalkotási tervezete alapján a program várhatóan a nyár elején veszi kezdetét, de már tavasszal hivatalosan is bejelenthetik.

A legújabb jogalkotási tervekből kiderült, hogy az Otthonfelújítási Program keretében lakossági energiakorszerűsítésre lehet majd igényelni a támogatást. Bár részletek még nincsenek teljesen tisztázva, az eddigi információk alapján azt sejthetjük, hogy a program jelentős lehetőségeket kínál majd.

Még ha a pontos részletek is homályban maradnak egyelőre, a jó hír az, hogy ez a program jóval szélesebb körben lesz elérhető, mint a korábbi otthonfelújítási támogatások. Nemcsak azok számára nyújt majd lehetőséget, akik gyermeket nevelnek, hanem minden ingatlantulajdonos számára, akik szeretnének előrelépni a lakásuk korszerűsítésében.

Az új tervezetben az is megfigyelhető, hogy az Otthonfelújítási Program a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz tartozik, ami még inkább arra utal, hogy ez egy szélesebb körű és átfogóbb kezdeményezés lesz az otthonteremtés terén.

Így tehát reménykedhetünk abban, hogy az új lakáskorszerűsítési állami támogatás hamarosan valóra válik, és sok lakóingatlan energetikai korszerűsítése jelentősen hozzájárul majd a lakhatási körülmények javításához az országban.

Várjuk tehát, hogy mikor születnek meg a pontos részletek, és milyen lehetőségeket kínál majd az új Otthonfelújítási Program a lakóhelyeink fejlesztése terén!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
otthonfelújítási program