Mire érdemes figyelni napelem vásárlásakor?

Napelem vásárlás

 

Sajnos, napjainkban sokan úgy gondolják, hogy a napelemek rossz befektetésnek számítanak. Ennek oka részben abban keresendő, hogy sok rosszul vagy nem megfelelően telepített napelemes rendszer található már hazánkban. Azonban ha odafigyelünk és szakértőkre bízzuk a napelem rendszer telepítését, már a kezdetektől láthatjuk, hogy mennyi energiát fog nekünk termelni, és így mennyi idő alatt térül majd meg a beruházásunk.

 

Napelem vásárlás: fontos figyelembe venni a következőket

 

  • Ki a gyártó? Milyen tapasztalatokkal rendelkezik? Kerüljük az ismeretlen eredetű, „no name” panelek vásárlását, mivel ezek gyakran alacsony minőségű anyagokból készülnek, és ronthatják a rendszer megtérülési mutatóit. Válasszunk inkább megbízható, európai garanciával rendelkező napelem gyártót, hogy elkerüljük a bizonytalanságot.

  • Hogyan tudjuk érvényesíteni a garanciát? A napelem rendszer várhatóan hosszú ideig, akár 30-40 évig is szolgálja majd kényelmünket. Fontos, hogy olyan vállalatot válasszunk partnernek, amely elérhető lesz és biztosítja a garanciális szolgáltatásokat a teljes időtartam alatt. 

  • Ki vagy milyen szakértelemmel rendelkezik a tervezés során? A napelemes rendszer hatékonyságát számos tényező befolyásolja, mint például az időjárási viszonyok (napsütés, szél, csapadék), az árnyékolás (akár felhők, tereptárgyak, fák árnyéka) stb. Ezért elengedhetetlen, hogy szakértő segítségét vegyük igénybe ebben a folyamatban, és olyan tervezőprogramot válasszunk, amely figyelembe veszi ezeket a tényezőket. Az ingyenes szoftverek csak részben alkalmasak erre a feladatra, míg a magas licencdíjas programok pontosabbak és megbízhatóbbak, mivel több adatot használnak fel és optimalizálják a hozamot. 

  • Ki végzi a kivitelezést? A kivitelezés során a megfelelő anyagok kiválasztása és a precíz munkavégzés legalább annyira fontos, mint maga a tervezés. Egy rosszul rögzített kötés vagy nem megfelelően meghúzott csavar könnyen befolyásolhatja a rendszer teljesítményét. Ezért érdemes megbízható, tapasztalt szakemberekre bízni a kivitelezést, és kerülni az alvállalkozók tömegét, valamint azokat a szolgáltatókat, akiknek a napelemes rendszer csak egy melléküzletág.

    Milyen minősítésekkel rendelkeznek a kiválasztott elemek? Fontos figyelni arra, hogy minden rendszeralkatrész rendelkezzen a magyar és az EU hatóságok által jóváhagyott minősítésekkel. Kérdéses lehet, ha egy névtelen távol-keleti gyártmány rengeteg tanúsítvánnyal büszkélkedik, mivel ezek mögött hamis adatok is meghúzódhatnak. Ezért válasszunk megbízható, tapasztalt gyártót, akinek hosszú múltja van a napelemes panelgyártás területén, és biztosak lehetünk a minőségében.

    Hány cég vesz részt a projektben? Kerüljük el a több céges projektet, mivel ilyenkor gyakran előfordul, hogy az alvállalkozók egymásra mutogatnak, ha hibák merülnek fel a munka során, így elkerülve a felelősséget. Ezért érdemes olyan vállalkozást választani, amely teljes körű szolgáltatást nyújt, és nem számos alvállalkozót von be a projektbe.

 

Ha segítségre van szüksége napelem vásárlás ügyében, akkor keressen bennünket bizalommal itt!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
napelem vásárlás